DCAAannemingsbedrijf DCA uit Beerse heeft afgelopen weekend in het Paterspand in Turnhout zijn nieuwjaarsreceptie gehouden. De bijeenkomst was bijzonder omdat er voor het eerst een jaarboek werd gepresenteerd met daarin de projecten die in 2015 zijn opgeleverd en de werven die in 2016 opstarten. Bedoeling is om dit voortaan jaarlijks te doen.

“2015 was voor ons een bijzonder jaar”, begint communicatieverantwoordelijke Isabelle Huybrechts. “In juni verhuisden de werknemers van wegenbouwbedrijf Marcel Nys, die tot dusver in de Bleukenlaan in Turnhout zaten, naar ons hoofdkantoor in Beerse. De onderneming behoorde al langer tot DCA maar nu volgde ook de fysieke integratie. Vorig jaar lanceerden we ook onze nieuwe huisstijl en ons logo, en ging onze nieuwe website online. Tijdens de voorbije receptie vierden we ook het 10-jarige jubileum van de overname van DCA door de huidige eigenaar Francis Vrancken.”

Eigen projectontwikkeling
We kennen DCA als aannemer van bouw- en wegenbouwwerken in de privé- en openbare sector en sinds 3 jaar doet de onderneming ook aan eigen projectontwikkeling binnen de divisie DCA Woonprojecten, waarbij het optreedt als bouwheer en als aannemer. Weldra start in dat verband het project Emblehem op de vroegere Barclay’s-site in Emblem op.

Uit het Activiteitenverslag leren we dat in 2015 onder meer het woonproject Damman in Niel, het Huis van de student in Antwerpen, Lindelo Fase 1 in Lille en de uitbreiding van een waterzuiveringsinstallatie van Diest werden gerealiseerd. Ook de planning voor 2016 ziet er goed gevuld uit. “Het boek met onze projecten is een mooi naslagwerk voor onze medewerkers”, zegt Isabelle Huybrechts. “Zij zullen het ook gebruiken in hun contacten met onze externe partners.”

Bij DCA werken in totaal 380 mensen.