DCA uit Beerse bouwt nieuwe kleuterschool in Bonheiden

dcaNa het bouwverlof, in augustus, start aannemer DCA uit Beerse met de bouw van een nieuwe kleuterschool in het centrum van Bonheiden, naast Lagere gemeenteschool GeBo. Het gaat om een project van in totaal net geen 2,9 miljoen euro.

Aan de start van de werkzaamheden ging een hele administratieve molen vooraf. In november 2012 gunde het (vorige) college van burgemeester en schepenen de werken, maar op 18 maart van dit jaar schorste de Raad van State echter dat gunningsbesluit, omwille van procedurefouten. Het gemeentebestuur moest dus een deel van de procedure overdoen. Op 25 april jongstelden werden de werken voor de bouw van de nieuwe school opnieuw toegewezen, ditmaal aan de nv DCA uit Beerse. Agion (het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) liet het gemeentebestuur weten dat het geen bezwaar heeft tegen deze nieuwe toewijzing. Het bevestigde ook dat het akkoord gaat met de subsidiëring van het bouwproject.

DCA is een bouw- en wegenbouw bedrijf dat zowel actief is in de openbare als in de privé sector. De vestiging in Beerse omvat enerzijds een modern kantoorgebouw uitgerust met aangepaste communicatie- en informaticamiddelen en anderzijds de logistiek. Een 240 koppig personeelsbestand zorgt dagelijks voor de uitvoering van de werkzaamheden. Sinds 2007 behoort DCA we tot de groep Vnbouwgroep.