Michiel Schellekens en Isabelle Huybrechts (rechts) van DCA schenken muziekinstrumenten aan Hanne Willemsen (links) van het GielsBos.

Michiel Schellekens en Isabelle Huybrechts (rechts) van DCA schenken muziekinstrumenten aan Hanne Willemsen (links) van het GielsBos.

Aannemingsbedrijf DCA uit Beerse heeft een instrumentenkoffer geschonken aan de instelling Het GielsBos in Gierle. Voor het bedrijf kaderde deze actie in het beleid rond duurzaam en maatschappelijk ondernemen.

“Met de keuze voor Het GielsBos zijn we zorgvuldig tewerkgegaan en wilden we investeren in een lokaal sociaal project”, zegt Isabelle Huybrechts, verantwoordelijke commerciële dienst en communicatie. Beide zijn geen onbekenden voor mekaar. In de periode 2012-2013 bouwde DCA de woningen van de residentie Rozendries op Het GielsBos, waar gasten wonen, medische omkadering krijgen en waar ook de dagactiviteiten worden georganiseerd.

Ontroerend
De instrumenten die het bedrijf schonk, worden gebruikt bij de dagactiviteiten voor de bewoners. “De instrumentenkoffer bestaat uit basale instrumenten die vooral klank en trillingen teweegbrengen. Dit heeft een rustgevend effect op de bewoners en zorgt voor een maximale beleving van muziek”, zegt Hanne Willemsen van Het Gielsbos. “Met enkele collega’s hebben we een muzieksessie mogen bijwonen en het was prachtig en zelfs ontroerend om te zien hoe de bewoners reageren op de klanken. Een mooie ervaring”, besluit Isabelle Huybrechts.

DCA heeft in totaal 380 mensen in dienst. Het GielsBos biedt aan meer dan 300 mensen met een verstandelijke beperking een plek om langdurig te wonen. Daarnaast heeft de instelling ook een ruim aanbod aan dagopvang en ondersteuning en begeleiding aan mensen die er niet wonen.