Nadat het midden vorig jaar al voor 3 jaar hoofdsponsor werd, neemt bouwbedrijf DCA uit Beerse nu voetbalclub Beerschot-Wilrijk over. De club wil met de nieuwe eigenaar zo snel mogelijk naar de hoogste voetbalklasse. “Onze ambities liggen gelijk, want ook wij willen groeien als bedrijf”, zegt communicatiemanager Isabelle Huybrechts van DCA.

De Antwerpse voetbalclub KFCO Beerschot-Wilrijk staat momenteel aan de leiding in eerste klasse B na 4 promoties op rij. De club steekt niet onder stoelen of banken dat het de hoogste afdeling ambieert, maar daarvoor zijn bijkomende financiële impulsen nodig. Nu nog opereert ze als een vzw, maar dat wordt een nv zodra de overname door DCA volledig in kannen en kruiken is.

Hoeveel DCA hiervoor betaalt, is niet bekendgemaakt. Alleszins wil het Kempense bouwbedrijf mee investeren in de verfraaiing van het stadion en de bouw van een nieuw jeugdcomplex. De deal werd donderdagavond beklonken en vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie.

Vlaamse verankering
Beerschot-Wilrijk zegt gecontacteerd te zijn door verschillende kandidaat-investeerders, maar te hebben gekozen voor het bod van DCA om onder meer een Vlaamse verankering te verzekeren. “Die Vlaamse verankering is ook voor ons een belangrijk maatschappelijk aspect in onze samenwerking met KFCO Beerschot-Wilrijk”, aldus Isabelle Huybrechts. “We hechten veel belang aan het familiale karakter van het bedrijf en het behoud hiervan. Dat familiale karakter vinden we ook terug bij de club, met een trouwe kern als supporters.”

CEO Francis Vrancken van DCA zegt open te staan voor mede-investeerders maar voegt er meteen aan toe dat ze altijd 50% van de aandelen willen behouden “zodat de identiteit en het karakter van de club behouden blijven”.