Bouwbedrijf DCA uit Beerse heeft een niet nader genoemd bedrijf uit Olen overgenomen en brengt daarmee een aantal bijkomende bouwdisciplines onder eigen dak. Het gaat om prefab betonelementen, HVAC en schrijnwerk.

“We hebben de gebouwen, de terreinen, machines, uitrusting en enkele lopende werven, zo ook de 80 medewerkers overgenomen”, somt communicatieverantwoordelijke Isabelle Huybrechts op. “Daarmee kunnen we onze klanten voortaan een totaalpakket aanbieden, wat een vlotte doorlooptijd garandeert. En we kunnen flexibel inspelen op budgetten, kwaliteit en vooropgestelde planningen.”

Bijkomende disciplines
Voortaan maakt Predil deel uit van DCA, dat prefab betonelementen produceert, zowel voor eigen bouwprojecten als voor derden. Binnen het bedrijf is ook een staalafdeling actief. Met Technidil voert DCA nu ook in eigen beheer sanitair- en HVAC-werkzaamheden in eigen beheer uit.

Eind vorig jaar was er ook al de overname van Coraco in Aarschot, dat deubladen, houten wand- en gevelbekleding, daktimmerwerken en meubilair op maat produceert. “We hadden al een eigen schrijnwerkerij, maar deze is nu toegevoegd. Naast de site in Aarschot is er ook een afdeling van Coraco in Olen”, aldus nog de woordvoerster. Door de overnames groeit het personeelsbestand bij DCA van 450 naar 630.

“Op de locaties in Aarschot en Olen, maar ook in Bornem beschikken we over flexbureaus met afhaaldepots”, legt Isabelle Huybrechts nog uit. “Van daaruit, en natuurlijk vanuit onze hoofdvestiging in Beerse, kunnen we de werven op een flexibele manier opvolgen en spelen hiermee in op de toenemende mobiliteitsproblemen.”