Aannemingsbedrijf DCA uit Beerse heeft een 3-jarige sponsoringovereenkomst getekend met voetbalclub KFCO Beerschot Wilrijk. De Kempense bouwonderneming wil op die manier meewerken aan de verdere uitbouw van de club, die 4 titels op rij behaalde en komend seizoen uitkomt in eerste klasse B.

“Beerschot is in de voetbalwereld een gekende naam en een club met geschiedenis”, zegt Michiel Schellekens, algemeen directeur van DCA. Onder de naam KFCO Beerschot Wilrijk nam de club 4 jaar geleden een nieuwe start in eerste provinciale. Na 4 promoties op rij staan ze in het seizoen 2017-18 in de tweede afdeling van het nationaal Belgisch voetbal.

Ambitie en enthousiasme
“Als je ziet wat hier in het Olympisch Stadion in 4 jaar werd gerealiseerd en opgebouwd, dan mogen we gerust van een mirakel spreken”, aldus nog Michiel Schellekens. “Wat zich hier afspeelde, is een uniek verhaal. We zijn snel tot een akkoord gekomen omdat ambitie en enthousiasme zowel in ons bedrijf als bij de club overvloedig aanwezig zijn.”

20 vaten bier
DCA wordt niet alleen hoofd- en shirtsponsor van het eerste elftal, maar het logo dal op prijken op de truitjes van de jeugdploegen. “De jeugd moet ook betrokken zijn bij het project en daarom zetten we daar ook flink op in”, zegt DCA-bestuurder Luc Neefs. Daarnaast kondigt hij een grote tifo-actie aan ter gelegenheid van de eerste competitiematch tegen Union en worden ook nog eens 20 vaten bier voor de supporters gesponsord.