Horecaondernemer Dave Pelemans keert nadat hij er een aantal jaren is weggeweest, terug naar Mol. Eind deze week opent hij in de buurt van het Rondplein Foodbar Mol. Voor Mol wordt het ongetwijfeld een blij weerzien.

Jarenlang runde Dave Pelemans brasserie De Onthaasting in het centrum van Mol, die hij uitbouwde tot een uitstekend draaiende horecazaak. Wanneer zich in Balen de mogelijkheid bood om een leegstaande horecazaak te kopen, liet hij die kans niet liggen. Na een grondige verbouwing werd de zaak in 2014 heropend als De Orangerie. Een tijdlang combineerde hij met zijn partner de 2 zaken, tot er een overnemer kwam voor De Onthaasting en ze verder gingen met alleen De Orangerie. Tot nu.

Andere boeg
Het pand van het vroegere ’t Bakhuis aan de Schransstraat in Mol werd de voorbije weken verbouwd en heropent op 2 februari als Foodbar Mol. Dave Pelemans: “Ik wou het eens over een andere boeg gooien en geloof heel sterk in het concept van een foodbar. Het komt erop neer dat je per tafelgezelschap 1 of meer gerechten van de kaart bestelt en die samen deelt. Op die manier staan verbinding en gezelligheid centraal.”

De horecabaas heeft enkele mensen van De Orangerie meegebracht. Ze kondigen aan zoveel mogelijk met lokale, seizoensgebonden producten te werken waardoor de menukaart veelvuldig zal wisselen.

Voor alle duidelijkheid: De Orangerie in Balen blijft ook gewoon verder open.