De raad van bestuur van Unizo draagt Danny Van Assche voor als nieuwe gedelegeerd bestuurder. Van Assche is momenteel afgevaardigd bestuurder bij Horeca Vlaanderen. Hij volgt Karel Van Eetvelt op, die op 1 oktober de overstap maakte naar Febelfin.

Danny Van Assche (45) werd als finale kandidaat weerhouden door het selectiecomité en na een uitgebreide consultatie van verschillende stakeholders.

De toekomstige topman was tussen 2005 en 2010, net voor zijn overstap naar Horeca Vlaanderen, al actief bij Unizo als adviseur sociale zaken op de studiedienst. “De grote affiniteit met de organisatie en haar leden, en met het sociaal overleg, vormden belangrijke elementen om Danny Van Assche voor te dragen”, laat de organisatie in een mededeling weten. “Dat, in combinatie met de succesvolle manier waarop hij Horeca Vlaanderen de afgelopen jaren heeft geleid en verder uitgebouwd.”

De voordracht moet op 7 december nog worden goedgekeurd door de algemene vergadering van Unizo. Begin 2018 neemt hij zijn nieuw job dan op.