Danny Boons maakt sites bouwrijp

boonsDe blauwe trucks van Danny Boons kom je vandaag zowat overal tegen. De bouwfirma uit Geel is aan de slag op nagenoeg alle belangrijke werven in de brede omgeving. “Neen, wij hebben het hier niet over de crisis”, zegt zaakvoerder Danny Geens. “Ik heb onlangs zelfs twee extra mensen in dienst genomen.”

Danny Boons NV is als bouwbedrijf  vooral gespecialiseerd in grondwerken, afbraak en wegeniswerken. “Wij maken de site in feite bouwrijp. Wanneer er bv. eerst een bos moet gerooid worden of wegen aangelegd.”  Het succes van de onderneming heeft volgens Danny Boons alles te maken met de uitstekende relaties die hij al jarenlang aanhoudt met zijn klanten. “Wanneer die tevreden zijn over de uitgevoerde werken komen die graag terug. Zo kennen wij alle grote bouwondernemingen uit de streek.”

Het familiebedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 8 miljoen euo. “Omdat we steeds meer orders binnen krijgen hebben we zelfs extra personeel in dienst genomen. We werken vandaag met zo’n 30 man. Maar ook bij onze onderaannemers zijn doorgaans nog zo’n 10 man aan de slag.” Danny Boons NV concentreert zich vooral op de Kempen. “Wij zijn onlangs nieuwe werven begonnen bij Nike in Laakdal bv. Of bij het ziekenhuis van Turnhout. We gaan slechts uitzonderlijk buiten de streek. Brussel of Antwerpen. Dit neemt niet weg dat we net ook aan de slag gegaan zijn in Berchem waar we voor een plaatselijk rusthuis ingehuurd werden.”

Geen crisis dus. “Die voelen wij enkel omdat de prijzen toch wel opmerkelijk onder druk staan. Maar omdat wij als firma technisch biezonder goed uitgerust zijn met lasergestuurde rupsdozers, zeefmachines en kipopleggers bv. zijn we de concurrenten toch wel vaak iets te snel af.”