Verdere groei Smulders Group (Iemants, Willems) verzekerd dankzij overname

De Franse groep Eiffage heeft een meerderheidsparticipatie in de Nederlandse Smulders Group bekomen. Dat is goed nieuws voor de continuïteit van de activiteiten (200 miljoen euro omzet verwacht in 2013) en de tewerkstelling (770 medewerkers) bij Iemants (Arendonk), Willems (Balen), Smulders (Hoboken) in België, Smulders (Helmond) in Nederland en Spomasz (Zary) in Polen. De huidige activiteiten van deze vijf bedrijven worden integraal verder gezet. Dankzij de inbreng van Eiffage is de verdere groei in de huidige markten zelfs verzekerd. Door de ondersteuning van deze grote marktspeler is de Smulders Group  nog beter in staat om in te spelen op de opportuniteiten in de markten en om zich verder te professionaliseren. Grotere offshore contracten liggen nu binnen de mogelijkheden.

Voor Eiffage is dit de belangrijkste overname sinds 2008. Met deze overname versterkt  het bedrijf zijn positie op de  offshore energiemarkt en meer bepaald in de windenergie, een sector waarin de Smulders Group een toonaangevende speler is. Deze overname geeft de divisie  ‘Métal’ van de Eiffage Groep eveneens de kans om zijn traditionele activiteiten in de offshore energie en ‘high grade construction’ verder te ontwikkelen op internationaal vlak, in het bijzonder  in Noord-Europa.

Als vierde grootste Europese groep op het terrein van Gebouwen, Openbare Werken en Concessies zijn de activiteiten van Eiffage opgesplitst over vijf bedrijfstakken (constructie, civiele werken energie, metaal en concessies). Dankzij de ervaring van zo’n 70 000 medewerkers realiseerde Eiffage in 2012 een omzet van meer dan 14 miljard euro, waarvan 15 procent buiten Frankrijk. De divisie ‘Métal’ zelf  kan rekenen op de expertise van 5 000 medewerkers en realiseerde in 2012 een omzet van ongeveer 900 miljoen.