Nagels Pets Products uit Beerse is sinds kort de exclusieve verdeler voor België van Petrebels. Dat is een nieuw Nederlands merk met een bijzonder uitgebreid assortiment krabpalen voor katten. “De verkoop loopt als een trein. Onze eerste container is al zo goed als verkocht”, zegt zaakvoerder Bjorn Nagels.

Nagels Pets Products bestaat 44 jaar en heeft met Bjorn Nagels de 2de generatie aan het stuur. Het bedrijf is een groothandel in voeding en benodigdheden voor huisdieren met zo’n 5.000 artikelen in het assortiment. Het levert aan 450 dierenspeciaalzaken en tuincentra in België en Luxemburg. “Niet aan retailketens maar onafhankelijke zaken”, verduidelijkt de zaakvoerder.

Breed gamma
Tot dusver was het aantal modellen van krabpalen voor katten beperkt tot een 20-tal, maar dat is nu gevoelig uitgebreid naar zelfs 120 verschillende modellen die dan ook nog eens verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. “Mensen willen dikwijls een paal in een bepaalde kleur die mooier in hun interieur past. Een Nederlander speelde daarop in en creëerde vorig jaar met Petrebels een nieuw merk. De krabpalen zijn van een betere kwaliteit dan de meeste andere producten hoewel het volledige gamma wordt aangeboden, van goedkoop tot exclusief.”

Nagels Pets Products stelt komend weekend in primeur voor België de producten van Petrebels voor op de vakbeurs Anido in Kortrijk Expo, maar wordt al meteen geconfronteerd met een probleem. “We hadden om te starten 1 container besteld, maar die is al zo goed als verkocht”, aldus Bjorn Nagels. “De 5 volgende komen in maart en april binnen. We gaan bij ons in Beerse trouwens mee de Europese stockage verzorgen voor Petrebels.”

Bij Nagels Pets Products werken naast de zaakvoerder 7 mensen.