reflexDe rechtbank van koophandel Antwerpen, afdeling Turnhout, heeft vandaag de NV Reflex uit Westerlo failliet verklaard. Zaakvoerder Luc Verbeek had zelf de boeken neergelegd. Er waren nog drie mensen deels aan het werk. De rechtbank stelde de curatoren Arnauts-Smeets en Peeters aan om het faillissement af te handelen.

Zaakvoerder Verbeek kondigde een maand geleden het einde van zijn roemruchte dancing zelf aan. Die bestond 29 jaar maar kon de jongste jaren op steeds minder bezoekers rekenen. Afgelopen zomer werd de zaak het slachtoffer van een inbraak waarbij de kluis werd meegenomen na een druk bezochte Beach Party. Volgens de uitbater ligt die inbraak mee aan de basis van de financiële problemen. Daarnaast noemt hij de oneerlijke concurrentie van festivals, fuiven en jeugdhuizen waar in vergelijking met dancings veel minder controles zijn.

Verder valt het doek over bvba Tekstkar, Langvoort 53 in Laakdal, een bedrijf dat signalisatiemateriaal verhuurt. De onderneming vroeg zelf het faillissement aan. Curator: mr. Vandecruys.

Nog in Laakdal is de bvba Euro Jewels, Nieuwe Baan 95, failliet op bekentenis. Het bedrijf was gespecialiseerd in de aan- en verkoop van juwelen en horloges. Curator: mr. Vandecruys.

Ook bvba Mugi, Poederleeseweg 3 in Vorselaar, moet zijn activiteiten stopzetten na een faling op bekentenis. De vennootschap verenigde een reclamebureau en vishandel. Er was nog 1 bediende actief. Curator: mr. Ceusters.

In Balen is het consultingbedrijf Wiland bvba, Neetstraat 11, failliet nadat de zaakvoerder zelf de faling aanvroeg. Curatoren: mrs. Van Overstraeten en Hermans.

De detailhandel in verlichtingsartikelen Ilmas Benelux bvba, Dijlestraat 43 in Antwerpen, werd failliet verklaard na dagvaarding door schuldeisers. Curator: mr. P. De Ferm.