DakPlus onder indruk van gedrevenheid bij jongeren

Foto: Vlajo.org

Foto: Vlajo.org

Johan Vandebuerie van DakPlus is onder de indruk van de gedrevenheid bij jongeren. „Ik zetelde onlangs als jurylid in het Innovatiekamp van Vlajo. Het Vlajo Innovatiekamp wil een unieke ervaring voor jongeren creëren. Naast creativiteit aanwakkeren, leert men ook in team werken en worden de jongeren geconfronteerd met het milieu en duurzaamheidsproblemen. Tijdens het tweedaagse innovatiekamp in provincie Antwerpen kregen 120 leerlingen uit 6 Vlaamse secundaire scholen en 2 hogescholen de opdracht om in gemengde teams een manier te vinden om meer uit de materialen op school te halen. Begin april stelden de zes beste teams hun project voor aan een tienkoppige jury.”

„Ik verbaas me telkens over de gedrevenheid en de creativiteit bij jongeren. Je hoort zo vaak dat de jeugd passief is, dat er niets in zin. Het tegendeel is waar. Het is de kunst om het eruit te halen, om hen te triggeren, te begeleiden en ervoor te zorgen dat gedrevenheid en ondernemerschap blijven leven. Daarom hou ik zo van platformen die ondernemerschap stimuleren.”

„In mei vindt de finale plaats van de mini-ondernemingen. Dan zetel ik ook in de jury. Ik kijk er al naar uit om te zien hoe die jongeren hun eigen bedrijfje zullen voorstellen en hun businessplan zullen verdedigen. Niet dat ik de kritische ambetanterik zal uithangen hoor. Het is zo belangrijk om gedreven te zijn. Gedrevenheid en volharding moet je zelf ontdekken.  Eens je je passie ontdekt hebt, kan je met hart en ziel iets uitbouwen. Een eigen bedrijf, een leuke carrière. Passie is de machine van de toekomst!”

Passie is de machine van de toekomst

Johan Vandebuerie is initiatiefnemer van talent@large, een project dat hij zelf financiert en organiseert om jonge kinderen voor hun „grote schoolkeuze” hun passies te laten ontdekken.