Dak Plus lanceert Talent@Large

talentatlargeAl zeven jaar lang toont Dak Plus uit Geel dat het binnen de bouwsector ook anders kan. Toch willen Johan Vandebuerie, zaakvoerder van Dak Plus, en werkneemster Danielle Taelman nog een stap verdergaan. “Vanuit de ervaring als erkend invoegbedrijf merken we dat de jongens waarmee we samenwerken, in het verleden niet alle kansen hebben gekregen om zichzelf te ontplooien”, vertelt zaakvoerder Johan Vandebuerie. “Daarom zijn we in de schoot van Dak Plus begonnen met een initiatief om jonge kinderen hun talenten te laten ontdekken. Dit hoort uiteraard niet tot de reguliere activiteit als dakdekkersbedrijf, maar vanuit ons sociale engagement, zijn we gestart met de spinoff Talent@Large.”

Door middel van workshops en een talentenkamp wil Dak Plus jongeren van het 5de en 6de leerjaar uit alle lagen van de bevolking de kans geven om kennis te maken met diverse mogelijkheden vanuit het beroepsleven. In de workshop ‘Talent@Mindstorms’ bouwen kinderen met het systeem Lego Mindstorms EV3 een echte werkende robot maken en leren deze zelf programmeren in een op maat gemaakt softwareprogramma. ‘Talent@FirstAid’ focust op de verzorgende sector. Een vrijwilliger ambulancier komt op kindermaat uitleggen wat zij zelf kunnen doen om iemand te helpen. Er komt een ziekenwagen ter plaatse. Deelnemen aan ‘Talent@Newsroom’ betekent interviews afnemen, artikels schrijven en een heuse nieuwsuitzending opnemen. Het hele gebeuren is bovendien mee te volgen via live streaming.

“Het is de bedoeling dat onze leden een volledig traject doorlopen. Doorheen het jaar worden meer en meer workshops gelanceerd. We willen de competenties die we in deze jonge mensen herkennen, benoemen en op die manier hun zelfvertrouwen en zelfbeeld verbeteren. Bovendien zal ook hun visie van de verschillende beroepenvelden in die periode aanzienlijk veranderen waardoor een meer gerichte studiekeuze kan gemaakt worden.”

Dak Plus biedt totaaloplossingen aan  in de bouwsector. Het gaat dan zowel om dakpannen, leien, isolatie, dakramen, zonnepanelen tot roofing, groendaken en onderhoudscontracten. Dak Plus stelt als BVBA 4 mensen tewerk en realiseerde vorig jaar voor een omzet van pakweg 600 000 euro.