Dagelijkse Kost en StarMeal slaan potten bij elkaar

starmeal wok OKLieven Vanlommel van StarMeal en Jeroen Meus, de sympathieke kok van Dagelijkse Kost, kennen elkaar al van de schoolbanken in Koksijde en vonden elkaar negen jaar toevallig geleden terug via een interview bij VTM. Sindsdien werkt Jeroen Meus achter de schermen van StarMeal en delen ze hun passie: great food for great people. “We wilden samen enkele gerechten op de markt brengen en namen contact op met de VRT. Over dit project ging twee jaar: recepten bedenken, gerechten uitproberen en dan toch weer opnieuw beginnen. We probeerden een zestal gerechten uit in productie. Als je weet dat in een saus van Jeroen wel 15 kruiden kunnen zitten, begrijp je dat het niet zo evident is om die op grote schaal  perfect te bereiden. Uiteindelijk kozen we ervoor om drie gerechten van Dagelijkse Kost op de markt te brengen: curry vegetarisch, wok met groenten en noedels en orecchiette pasta.”

De gerechten van Jeroen Meus kant-en-klaar? Bijna! “In plaats van een bussel prei en wortels te kopen waar je maar een gedeelte van gebruikt terwijl de rest ligt te verkommeren in de ijskast, bevatten de pakketjes kakelverse ingrediënten en groentjes, gewassen en gesneden, in de juiste hoeveelheid. Je moet dus nog wel zelf koken, maar het kan niet misgaan,” verzekert Lieven Vanlommel. “Je kookt zelf water voor de pasta en stooft groentjes aan, maar de sauzen zijn wel al klaar.” Ideaal voor wie weinig tijd heeft, maar toch heerlijk en gezond wil smullen.

De combinatie Dagelijkse Kost en StarMeal gaat loeiendhard. “Het is een totaal nieuw concept in kant-en-klaarmaaltijden en was een belangrijke investering voor ons bedrijf. De gerechten worden geproduceerd in één aparte productielijn en het proces zelf is behoorlijk duur en arbeidsintensief. Maar het loopt als een trein. De gerechten werden vorige week gelanceerd, en we draaien nu al dubbel zo goed als onze standaard producten.” De combinatie tussen de naamsbekendheid van Dagelijkse Kost en StarMeal, versterkt door een nationale radiocampagne op Radio Een, StudioBrussel en MNM zal hieraan niet vreemd zijn. Lieven Vanlommel is terecht een gelukkig man!