Dag van de Collega is initiatief van Amant Personeel

Amant Personeel uit Turnhout heeft vandaag, 21 juni, uitgeroepen tot Dag van de Collega. Het roept werknemers en werkgevers op om er in elk bedrijf de gezelligste werkdag van het jaar van te maken.  Moeilijk of duur moet het niet zijn, een zelfgebakken taart in de kantine kan al volstaan om de dag te laten slagen.  De organisatoren willen op die manier duidelijk maken dat de actieve bevolking zelf het heft in handen kan nemen om de crisis door te komen.

Al meer dan 1 000 mensen worden door hun werkgever verrast op de Dag van de Collega. Kort na de lancering van het initiatief en de bijhorende facebook-pagina’s waren er al meer dan 250 likes. “De berichten die we posten worden door meer dan 400 mensen gelezen”, vertelt een tevreden mede-initiatiefneemster Anne-Marie Antonis. “Wat ons vooral getroffen heeft, zijn de ongelooflijk sympathieke reacties op het initiatief. Heel wat mensen sturen ons enthousiaste mails en dat sterkt ons alleen nog maar in onze overtuiging dat er in elk bedrijf minstens één iemand is die mee aan deze kar wil trekken”.

Elk initiatief dat werknemers nemen, wordt beloond met een tombolaticket. De hoofdprijs is alvast een schot in de roos: de groep TEEK (met frontmannen Dimitri Vantomme & Luc Schuit) geeft een exclusief concert in de lucht. Samen met ballonvaarder Yves Lannoy gaat de groep met de winnaar en één van zijn collega’s dezelfde avond nog in hogere sferen. Verder worden er ook reischeques, Flairboxen, kartingsessies en andere leuke prijzen verloot. Nescafé Dolce Gusto maakt op 21 juni de werknemers van maar liefst 7 bedrijven blij met gratis koffie.

“Onze sponsor Koetjesreep en wijzelf zochten naar een invulling van het begrip ‘good old fashioned fun’ en vonden een tombola het leukste voorstel.  We zijn heel blij dat er heel wat bedrijven enthousiast reageren door prijzen ter beschikking te stellen”, aldus Anne-Marie Antonis. Welke Kempense bedrijven hun werknemers in de watten leggen, kom je te weten op de website www.dagvandecollega.be. “De slogan “gezelligste werkdag” is niet voor niets. 21 juni is een dag waarop WERK en FUN met elkaar verenigd worden. Hiermee wordt duidelijk dat het werk niet moet worden neergelegd om een statement te maken.”