Het farmaceutische bedrijf Dafra Pharma uit Turnhout werd precies 20 jaar geleden opgericht en sluit vandaag het jubileumjaar af met feestelijkheden voor het personeel en de onthulling van een kunstwerk.

Dafra Pharma werd in 1997 opgericht door dr. Frans Herwig Jansen, die in 2013 overleed. Zijn zoon Bruno is momenteel CEO en algemeen directeur. Het bedrijf legde zich lange tijd toe op anti-malariamiddelen via eigen ontwikkelde geneesmiddelen maar breidde zijn assortiment uit via ingelicensieerde eigen merkgenerieken. Die vinden hun weg naar Afrika, meer bepaald naar de sub-Sahara landen.

Sinds 2005 huist het bedrijf in zijn huidige hoofdkwartier aan de Slachthuisstraat in Turnhout. Op de hoofdzetel werken 20 mensen. Daarnaast zijn voor de onderneming een 180-tal salesmedewerkers in 25 landen actief.

Stapmarathon
Het voorbije feestjaar vonden verschillende events plaats. Het meest in het oog sprong een wandeluitdaging. De medewerkers in Turnhout wandelden in totaal de virtuele afstand van Turnhout tot het uiterste zuiden van Afrika, goed voor 24.000 km. “De doelstelling van alle Dafra-leden elke dag minstens 10.000 stappen per persoon te laten zetten, werd zo vlot behaald”, aldus CEO Bruno Jansen.

Hobbykoks binnen het personeel trakteren vandaag hun collega’s op lekkere hapjes en vervolgens trekken ze met zijn allen naar een afterworkparty. Naar aanleiding van 20 jaar Dafra wordt ook een kunstwerk van Luc Vermeerbergen uit Beerse onthuld. “Dat staat symbool voor de inzet, volharding en dynamiek van het bedrijf en zijn medewerkers in Turnhout en Afrika”, aldus nog Bruno Jansen.