Daf trucksNadat DAF Trucks eerder aankondigde om vanaf 20 april de productie op te trekken van 140 naar 156 vrachtwagens per dag, maakt de fabrikant nu al een nieuwe productieverhoging bekend. Vanaf 1 juni zullen er dagelijks 174 voertuigen van de band rollen. Beide productieverhogingen leveren voor de cabine- en assenfabriek in Oevel-Westerlo honderd extra banen op. In Eindhoven gaat het om driehonderd extra jobs.

DAF kadert de productiestijging in de heropleving van de Europese economie. “Het herstel van de economie zorgt voor een grotere vraag naar transport en dus ook naar meer trucks”, zegt woordvoerder Rutger Kerstiens. “Bovendien doet onze Euro 6 het ontzettend goed.” Het bedrijf noemt die zelfs als ‘de beste ooit’, onder meer het gevolg van het zuinige brandstofverbruik. Een hedendaagse vrachtwagen verbruikt tegenwoordig 5 liter minder dan eentje van 15 jaar geleden.

Nieuwe lakstraat
Dat het soms snel kan gaan in de vrachtwagensector, bewijst het feit dat DAF Trucks eind vorig jaar nog besliste om de productie terug te schroeven. Daarbij verloren toen een 100-tal mensen hun job. Zij zullen nu als eerste de kans krijgen om weer opnieuw aan de slag te gaan. Eerder kondigde DAF Trucks al de vernieuwing van de lakstraat in Oevel aan, een investering van 100 miljoen euro die tegen 2017 gerealiseerd moet zijn.