DAF Trucks verhoogt opnieuw productie

dafDAF Trucks, de vrachtwagenbouwer met een belangrijke assemblage-fabriek in Oevel, voert vanaf 23 september de productie verder op naar 202 vrachtwagens per dag. Vorige maand kondigde DAF ook al een productieverhoging aan, toen van 164 naar 184 trucks per dag. De beslissing heeft alles te maken met de toegenomen verkoop van de CF- en XF-voertuigen.

Dat is op zijn beurt dan weer een gevolg van de nieuwe strengere Europese emissienormen die vanaf volgend jaar van kracht zijn. Veel transporteurs plaatsen daarom nu nog snel een bestelling. “De stijging in de vraag naar trucks heeft alles te maken met de nieuwe Euro 6-wetgeving die per 1 januari in de Europese Unie van kracht wordt”, aldus president-directeur Harrie Schippers. “Euro 6-voertuigen zijn opmerkelijk duurder dan de huidige generatie Euro 5-trucks. Het aantal vervoerders dat om die reden het wagenpark vervroegd vervangt, is de afgelopen maand verder toegenomen, reden om het productievolume opnieuw aan te passen. Veel klanten schaffen een CF of XF Euro 5 aan, nu dat nog mogelijk is.”

Voor de toegenomen productie is DAF op zoek naar 250 tijdelijke werknemers in Nederland en België. De nieuwe, tijdelijke banen bij de vrachtwagenproducent komen boven op het aantal van 200 extra personeelsleden die al nodig waren voor de vorige verhoging. De toename van het personeel zal fiftyfifty verdeeld worden over de campus in Eindhoven en Westerlo. Er werken bij DAF wereldwijd meer dan 2 000 werknemers.