DAF Trucks sterker verankerd in Kempen

Vrachtwagenproducent DAF Trucks heeft zwaar geïnvesteerd in zijn fabriek in Westerlo. Daar loopt vanaf begin volgend jaar het nieuwe type DAF XF (Euro 6) van de band. DAF produceert er nu al Euro-5 generatie. De Euro 5 en 6 zullen een hele tijd samen van de band rollen.

DAF heeft sterk wisselende relaties met Westerlo. De Nederlands-Amerikaanse producent van lichte en zware trucks heeft er traditioneel flink lopende opdrachten laten uitvoeren. Westerlo maakt oa. de cabines voor de vrachtwagens aan. Telkens het conjunctureel minder goed liep deelde Westerlo echter ook zwaar mee in de klappen.

Na de uitvoering van enkele diepte-investeringen in oa. het robottenpark is Westerlo nu klaar voor de opstart van de DAF XF. Het gaat om een nieuw type truck dat 6% zuiniger rijdt dan zijn voorgangers. “Op het moment dat de dieselprijzen de lucht in schieten is dit een gegeven dat ongetwijfeld sterk doorweegt in het investeringsdossier van een transportbedrijf,” zegt president Harrie Schippers.

DAF haalt vandaag een Europees aandeel van 16% in de markt van de zware trucks. De Europese markt is ondertussen met 10% gedaald tot 210.000 stuks.