Eind volgende maand verhoogt vrachtwagenfabrikant DAF de productie van 225 naar 235 trucks per dag. Dat betekent dat er ook in de vestiging in Oevel 10 cabines en assen meer van de band moeten rollen. Het aantal jobs in moederbedrijf Eindhoven en dochteronderneming Oevel stijgt daardoor met 350.

DAF heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het verkocht een recordaantal motoren en een recordaantal trucks buiten Europa. De verkoop in Rusland bijvoorbeeld steeg van 900 naar ruim 3.200 op 1 jaar tijd. Door de groeiende markt steeg ook de verkoop in Europa. Ook de Europese onderdelendivisie Paccar Parts noteerde een recordomzet. De cijfers komen stilaan op het niveau van voor de crisis in 2008.

Truck of the Year
Eind vorig jaar werden de DAF New CF en XF verkozen tot International Truck of the Year 2018 door een onafhankelijke jury van transportjournalisten uit 23 Europese landen. Allerlei nieuwe technische toepassingen zorgen ervoor dat er een brandstofbesparing en CO-reductie optreedt van 7%. Daarnaast werden voor deze types gewichtsbesparingen tot 300 kilo gerealiseerd, wat de kostenefficiëntie voor de klant verhoogt.

President-directeur Preston Feight zei ter gelegenheid van de uitreiking: “De New CF & XF, die staan voor Pure Excellence, zijn ontwikkeld om de operationele prestaties van onze klanten nog verder te verbeteren. De onderscheiding ‘International Truck of the Year’ is een geweldige erkenning van onze medewerkers, dealers en leveranciers.”

Bij DAF in Oevel werken bijna 2.400 mensen, in Eindhoven zijn er dat ruim 6.300.