Op de Nacht van de KMO gisteravond in Hilton Antwerpen heeft CyberContract, een initiatief van verzekeringsmakelaars Swaegers in Turnhout en Dom uit Kontich, de titel van Idee van het Jaar gewonnen. “Een leuke erkenning voor een onderwerp dat doorgaans niet als sexy of innovatief uit de hoek komt”, zegt Koen Druyts van Verzekeringen Swaegers in een reactie. “We hadden niet verwacht dat we zouden winnen.”

Stemgerechtigden voor de awards in de verschillende categorieën waren de aanwezigen op het gala. Die ontvingen vooraf een stemformulier en konden hun stem uitbrengen op 1 van de genomineerden.

CyberContract vormt een verzekering in het geval van hacking, cyberafpersing maar ook computercrashes en systeemfalen. Koen Druyts: “We timmeren nu 2 jaar aan de weg en proberen bij bedrijven een bewustzijn te creëren. De markt van cyberverzekeringen is nog klein en wij hebben daarin een marktaandeel van 35%. We verwachten dat dit jaar onze portefeuille gaat stijgen en dat 2017 het jaar van de doorbraak wordt.”

2 schadegevallen
De voorbije 2 jaar noteerde CyberContract 3 schadegevallen, waarvan 1 uiteindelijk geen cyberincident bleek te zijn. “In de 2 andere ging het om schadegevallen van 20-30.000 euro. Onze bijstand heeft goed gefunctioneerd. Cronos, onze IT-partner, was binnen de 10 minuten onderweg. En de schadelijders waren wat blij dat ze een verzekering hadden.”