CVO Horito opent nieuwbouw voor koksopleiding

cvo horitoHet centrum voor volwassenenonderwijs Horito in Turnhout neemt deze week de nieuwbouw ‘campus Boomgaard’ in gebruik. De cursisten beschikken er voortaan over een hypermoderne keuken. Dezelfde infrastructuur wordt ook gebruikt door de leerlingen middelbaar onderwijs van de Talentenschool Turnhout. “De infrastructuur is uniek in de Kempen”, zegt Tom De Roeck van CVO Horito.

Aan de hotelafdeling van CVO Horito volgt jaarlijks een 400-tal cursisten les in avond- of dagonderwijs. “Voor 80% gaat het om hobbykoks die zich verder willen bekwamen, maar er zijn ook mensen die zich voorbereiden op een professionele carrière”, aldus nog Tom De Roeck. “Bijvoorbeeld een traiteur of uitbater van een B&B.” De opleiding biedt de mogelijkheid om het officiële koksdiploma te behalen. Nieuw vanaf dit jaar zijn korte modules zoals Italiaanse keuken & tapa’s, street food en Grill, BBQ en zomerse salades.

Nieuwste apparatuur
De benedenverdieping van de nieuwbouw bestaat uit een grote keuken met verschillende kookeilanden waar de cursisten per 2 gerechten kunnen bereiden. “Ze kunnen ervaren hoe het is om te koken op gas, elektriciteit en inductie. We beschikken nu ook over de modernste toestellen zoals een combi-steamer en combi-ovens.”

In de loop van deze maand gaan alle opleidingen van start. De school organiseert deze week kennismakingsrondleidingen.