CVO HIK sluit samenwerking met Thomas More

CVO HIKCVO HIK in Geel, met zo’n 6.000 cursisten verspreid over verschillende vestigingsplaatsen, heeft met hogeschool Thomas More een samenwerkingsverband gesloten. Voortaan behalen de cursisten aan het einde van hun studie HBO5 een diploma met vermelding van beide partners.

“HBO5 is een eerste opstap naar het hoger onderwijs”, legt algemeen directeur Tony Bastijns van CVO HIK uit. “Mensen die bijvoorbeeld een bacheloropleiding boekhouden willen gaan volgen maar bijvoorbeeld slecht zijn in Frans, kunnen een HBO5-opleiding kiezen. Daar krijgen ze dezelfde vakken voor boekhouden, maar geen Frans. Hun basiscompetentie boekhouden is evenwel dezelfde.” Zo’n HBO5-opleiding duurt twee jaar. Wie aansluitend nog een jaar de algemene vakken volgt, kan alsnog zijn bachelor behalen. “Anderzijds, mensen in de bacheloropleiding van Thomas More die na enkele maanden vaststellen dat die toch te hoog gegrepen is, kunnen dan terugvallen op HBO5”, aldus Bastijns.

Nieuwe richtingen
Momenteel bestaan er al HBO5-opleidingen marketing, boekhouden, logistiek, orthopedagogie en elektromechanica. In september komen daar twee nieuwe richtingen bij: informatica en winkelmanagement. “Voor deze laatste richting zijn wij het enige opleidingscentrum in de provincie Antwerpen, buiten de stad Antwerpen”, zegt Tony Bastijns. “Die richt zich naar mensen die bijvoorbeeld later gerant willen worden bij een of andere winkelketen. De richting zal op de campus in Turnhout worden georganiseerd.”

Voor alle geïnteresseerden houdt het CVO HIK zaterdag 6 juni een opendeurdag van 10 tot 15 uur op de campus aan de Kleinhoefstraat 4 in Geel.