Het HVAC-bedrijf CV Verwaest Peter uit Dessel heeft een flinke verbouwing achter de rug. Er werd een dubbel aantal bureaus geïnstalleerd en ook in de showroom gebeurden aanpassingen. Reden is de groei van het bedrijf. De voorbije maanden werden 10 nieuwe medewerkers in dienst genomen.

De eerste verdieping van de onderneming op de bedrijvenzone Stenehei werd compleet verbouwd. Nu biedt die ruimte aan 9 bureaus tegenover 5 vroeger. Ook in het magazijn werden 2 bureaus geïnstalleerd. “Tegelijk pasten we onze workflow aan”, legt Peter Verwaest uit, die het bedrijf aanstuurt met zijn echtgenote Ann Lambrechts. “De communicatie tussen calculatie, werkvoorbereider en projectleider loopt nu veel beter waardoor we veel meer werk krijgen verzet.”

Bij CV Verwaest Peter werken op dit moment 22 eigen mensen en wordt er gemiddeld een beroep gedaan op een 15-tal mensen van onderaannemers. “Dat aantal schommelt”, aldus nog de zaakvoerder. “Op sommige momenten zijn voor ons een 30-tal medewerkers van onderaannemers in de weer.”

Gevuld orderboek
De groei is het gevolg van de bouw die opnieuw floreert, openbare aanbestedingen die werden binnengehaald en nieuwe klanten zoals B&R en Dockx die kwamen aankloppen. De werven zijn uiteenlopend: rust- en ziekenhuizen, scholen, appartementen, sociale woningbouw, enz. Het bedrijf is actief in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Ook voor de komende maanden is het orderboek mooi gevuld. “We zijn momenteel bezig in 2 grote scholen in Genk en Berchem en voor Dillen Bouwteam gaan we in Balen mee een kerk verbouwen tot 13 studio’s”, zegt Peter Verwaest, die er nog aan toevoegt dat ze dringend op zoek zijn naar bijkomende projectleiders.