Curbi Cubes doet het met rietsuiker

Met de ervaring van drie generaties in de suikerverwerking startte Patrick Hens enkele maanden geleden Curbi Cubes op, een bedrijf dat het van rietsuiker moet hebben. “Wij hebben destijds het kandijsuikerbedrijf Candico in Antwerpen geleid”, zegt Patrick Hens. “We willen onze knowhow herinvesteren in een nieuwe KMO.”

Curbi Cubes opereert vanuit Grobbendonk. Daar is 3 miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop van een pand en de nodige machines. Het bedrijf is al enkele maande operationeel. Het loopt goed. “Wij hadden het grote voordeel dat we een bestaande merknaam, Carribean Gold konden overnemen. Die firma had al een zekere marktpositie in Nederland. We hadden meteen een opstap naar een groeicijfer.”

“De nieuwe suikeronderneming verwerkt aangevoerde blokken rietsuiker tot suikerklontjes. De blokken worden via de haven van Antwerpen en de Beverdonk Container Terminal in big bags tot bij ons vervoerd. Het gaat om 5 à 6.000 ton. Dan gaan wij het rietsuiker verwerken en herverpakken.” De afgewerkte producten zijn bestemd voor de supermarkt. Curbi Cubes produceert inmiddels ook onder private label.

De start-up stelt ondertussen zo’n tien mensen tewerk. “We draaien goed”, zegt Patrick Hens. “We zullen onze eerste winst- en verliesrekening vanzelfsprekend in het rood zien gaan maar ik mag toch hopen dat we 2013 met winst zullen kunnen afsluiten.” De familie Hens heeft overigens nogal wat ervaring in de lancering van KMO’s in de voedingssector. In Kruibeke is The chocolate pot op de rails gezet en in Aartselaar wordt notenproducent Menken gerund.

“Onze grote slagkracht is vandaag de flexibiliteit van onze productie”, zegt Hens nog. “We kunnen ons heel snel afstellen op de vraag van de markt. Vanuit de supermarktketens of de exportwereld. Wij werken bovendien met de nodige certificaten zodat iedereen weet waar hij aan toe is.”