Curatoren willen snelle doorstart voor Karlie Flamingo

flamingoDe curatoren Noël Devos en Geert Naulaerts hebben vandaag lange gesprekken gevoerd met een kandidaat-overnemer voor het failliete Karlie Flamingo uit Herentals/Geel. Wie dat is, willen ze niet zeggen, behalve dat het ‘een ernstige kandidaat’ is. “We streven naar een overname met een snelle doorstart van het bedrijf en met een maximaal behoud van de tewerkstelling”, zegt curator Noël Devos.

De handelsrechtbank in Turnhout verklaarde gisteren de internationale groothandel in dierenbenodigdheden failliet nadat 3 weken geleden de holdingmaatschappij boven de onderneming ook al failliet ging. Het bedrijf stelt 135 mensen tewerk. Bij de eerder gemelde 170 werden ook de medewerkers bij de Nederlandse en Franse vennootschappen meegerekend.

Geen valse hoop
“Naast de ene kandidaat-overnemer hebben zich nog enkele kandidaten gemeld”, aldus curator Devos. “Of zij interesse hebben in een algemene overname of in de voorraden, weten we niet. We plannen de komende dagen nog gesprekken. We willen ons op dit moment alleen focussen op een algemene overname en liefst zo snel mogelijk. Klanten worden al even niet meer beleverd en dat moet snel weer opstarten om te voorkomen dat ze zich elders bevoorraden. Lukt die snelle doorstart niet, dan vrees ik voor problemen. Momenteel gaat het ook nog over discussies rond eigendomsrechten. We zijn volop bezig met die uit te klaren.”

Hoe groot hij de kans acht op een snelle doorstart? “Die kans is reëel. De kandidaat met wie we nu spraken is zeker ernstig, maar aan de andere kant wil ik ook de werknemers geen valse hoop geven.”