Starter van de week: een nieuw adres voor zoetekauwen in Mol

cupsencakes Zijn winkels in stadscentra een uitstervende soort? Tonny Luyten, Luc Beckers en Kate Huysmans willen met hun Cups & Cakes het tegendeel beweren. Ze openden eind september in het centrum van Mol een zaak met een totaalconcept dat is gericht op zoetekauwen. “Dit bestaat in heel Europa niet”, beweren ze.

Het assortiment is te veel om op te noemen en laat zich nog het best omschrijven als zoetwaren en aanverwante producten. Denk daarbij aan verse koekjes, pralines, cupcakes, ijs- en gewone taarten op maat, gepersonaliseerde pralinedozen, geschenkmanden en noem maar op. Ook de hobbybakker vindt er alles binnen handbereik. “Het merendeel van wat we verkopen, maken we zelf”, vertelt Tonny Luyten, die velen wellicht kennen als medezaakvoerder van feest- en seminariezalen De Vesten in Laakdal. Een job die hij trouwens verder blijft doen. In het open atelier kan je de activiteiten van bakker Luc Beckers volgen. Samen met Kate boden ze al langer taarten op maat aan.

Zien en voelen
“Wat ons uniek maakt, is dat je dit allemaal onder één dak vindt”, aldus nog Tonny Luyten. Die locatie is de vroegere MEXX-winkel aan de Lakenmakersstraat. Of hij nog gelooft in een fysieke winkel? “Mensen moeten het met eigen ogen kunnen zien en voelen. Bovendien werken we met verse producten. De reacties van de mensen zijn zeer positief. Er zijn weinig momenten dat er geen volk in de winkel is.”