Cunina gaat met het blik rond

CuninaOntwikkelingsorganisatie Cunina uit Geel plaatst bij meer dan 50 Kempense handelaars twee kleine blikken op de toonbank. Op die manier houdt ze de komende drie maanden een geldinzameling voor haar petekinderen. Vlees- en snackproducent Ovi uit Olen levert de ongebruikte conservenblikken.

Elke handelaar krijgt twee blikken met in de ene informatiefolders over Cunina, in de andere kunnen klanten hun wisselgeld steken. Zo wil de organisatie 5.000 euro inzamelen om 250 schoolpakketten te kopen voor Nepalese kinderen.

Aardbevingen
Na de aardbevingen afgelopen voorjaar ligt het schoolmateriaal van tienduizenden kinderen nog altijd onder het pijn. De scholen zijn intussen weer open, maar veel kinderen hebben geen materiaal om mee te nemen en voor ouders is nieuw schoolmateriaal een bijzaak. Om kinderen terug naar school te sturen, deelt Cunina schoolpakketten uit bestaande uit een rugzak, schoolboeken, schoolmateriaal en een regenjas. Vandaag heeft Cunina al 8000 Nepalese kinderen zo’n schoolpakket bezorgd, maar ze wil nog veel andere kinderen met degelijk materiaal naar school sturen in hun thuisland. “Hoe meer handelaars deelnemen, hoe groter de impact wordt en des te meer kinderen we samen kunnen helpen”, zegt stichter-voorzitter Sophie Vangheel van Cunina, dat op 23 november zijn 25-jarig bestaan viert.

Sophie Binnemans van Ovi: “We krijgen wekelijks tientallen sponsoraanvragen. In deze economisch moeilijke tijden is het onmogelijk om op alle vragen in te gaan. Voor Cunina maakten we graag een uitzondering. Onze medewerkers zijn bekend met de peterschappen en onderwijsprojecten van Cunina die kinderen de kans geven om naar school te kunnen gaan.”

Sophie Vangheel: “We werken over de hele wereld en zijn actief op 3 continenten. Maar ik ben een geboren en getogen Kempense. Voor mij is het belangrijk om voeling te blijven bewaren met onze bakermat. Daarom ben ik trots dat de Kempense handelaars willen meewerken aan deze actie.”

De actie loopt van 30 oktober tot 29 januari. Handelaars die nog willen meewerken, kunnen contact opnemen met Cunina.