Ontwikkelingsorganisatie Cunina uit Geel heeft vandaag voor het eerst een netwerkevent georganiseerd voor de partnerbedrijven. Dat gebeurde onder de titel Cunina Geeft. “We willen hen met mekaar in contact brengen om enerzijds te kijken of ze zakelijk wat voor mekaar kunnen betekenen en anderzijds om van mekaar te leren op het vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”, zegt Cunina-voorzitter Sophie Vangheel.

Een 20-tal ondernemers ging op de uitnodiging in. Onder hen ook een aantal Kempense bedrijven zoals Vast & Goed Makelaars (Geel-Mol), Bouwonderneming Ooms (Rijkevorsel), Cresciamo (Vorselaar), Eco Biscuits (Westerlo), Corbie Hotels (Geel), Happy Weekends (Retie), enz. Alle steunen ze Cunina via peterschappen of de financiering van schoolinfrastructuur in 1 van de 6 landen waar de organisatie actief is.

Onderscheiden
“We willen ons als organisatie in al zijn aspecten onderscheiden van andere NGO’s”, legt Sophie Vangheel uit. “We spreken altijd over een win-win. We vragen al zoveel van de bedrijven die ons steunen, nu wilden we eens iets terug doen. Door mekaar beter te leren kennen en te weten wie wat doet, kan er ook samen worden ondernomen. Tegelijk wilden we vernemen hoe wij hen kunnen helpen met de uitbouw van hun bedrijf.” Cunina telt ruim 40 partners en sponsors vanuit het bedrijfsleven.

De Geelse organisatie benadrukt eens te meer dat ze bewust geen enkele euro overheidssubsidies aanvaardt, dat slechts 10% van de inkomsten naar werkingsmiddelen gaat en dat ze geen betaalde reclame voert. “NGO’s kwamen recent weer negatief in het nieuws, maar wij doen het op onze manier: bewust kleinschalig om alles te kunnen overzien en op een persoonlijke manier, ook met onze partnerbedrijven”, besluit Sophie Vangheel.

Op 30 april organiseert Cunina opnieuw Walk4Charity, deze keer vanuit Domein De Vesten in Laakdal.