suikerDe Kempense cultuurkrant Suiker, uitgegeven door de vzw Kempense Cultuurpromotie, richt een smeekbede aan de lezers. Die worden gevraagd om voor 30 euro een steunabonnement te nemen. Daarvoor krijgen ze de krant 10 keer per jaar in de bus. “We zijn op zoek naar meer bestaanszekerheid”, zegt hoofdredacteur Roel Sels.

“Jaarlijks draaien we break-even, maar met een kleine tegenslag wordt het al moeilijker. We willen een kleine marge waardoor we geruster kunnen ademhalen”, aldus Roel Sels.

Diverse inkomsten
Suiker haalt nu zijn inkomsten uit een toelage van de provincie Antwerpen, van de 5 grote cultuurcentra in de Kempen (Turnhout, Geel, Mol, Herentals en Heist-op-den-Berg), van een aantal culturele verenigingen zoals Tram 41 en Mooov en door de verkoop van advertenties. “We zijn geen commerciële krant en willen ook geen reclameblad worden”, benadrukt de hoofdredacteur. “Maar daarnaast is elke hulp welkom. Voor alle duidelijk: Suiker blijft gratis.”

Het blad verschijnt op 10.000 ex. en wordt verspreid via verdeelpunten over heel de Kempen. “Het is de eerste keer dat we deze oproep naar de lezers doen. Met dit extra budget willen we verder groeien. Drukken in full colour behoort tot de mogelijkheden en verder willen we extra freelance redacteurs aantrekken.” Sels voegt er nog aan toe dat ze momenteel ook aan arrangementpakketten voor bedrijven werken.