Er komt een einde aan de maandenlange sluiting van het cultuurcafé bij cultuurcentrum ’t Getouw. Donderdag 16 maart gaat dat opnieuw open onder de naam Coffee Bar ’t Getouw. De nieuwe uitbater is de firma Recreatie Huygens, een familiebedrijf uit Mol en Balen.

De nieuwe uitbaters hebben zo’n 25 jaar ervaring in de horeca: eerst een bioscoop in Lommel, vervolgens 11 jaar een restaurant in Neerpelt en later als uitbater van Tennis Mol en de Lommelse Tennisclub. “We gaan nu een nieuwe uitdaging aan en concentreren ons volledig op de nieuwe zaak”, klinkt het.

Coffee Bar ’t Getouw zal dagelijks open zijn vanaf 12 uur behalve op woensdag. “’s Middags tussen 12 en 14 uur serveren we een beperkte lunch, in de namiddag kun je genieten van een coffee- en teatime en vanaf 17 uur schakelen we over naar fingerfood a la plancha”, vertellen de uitbaters.

De vorige uitbater zegde voortijdig de concessie op en het duurde lang vooraleer het gemeentebestuur nieuwe uitbaters vond. “We gaan ons 100% geven en het beste eruit halen”, zegt de familie Huygens. “Tenslotte hebben we ook al 25 jaar ervaring in de horeca.”

De voorbije dagen werd het interieur vernieuwd, opgefrist en in een nieuwe stijl gegoten.