Bram Gers, zaakvoerder van Cuisine Catering uit Turnhout, richt zijn pijlen op de Nederlandse markt voor de groei van zijn bedrijf. Daarbij focust hij zich op de regio Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. “Ik presenteer mezelf als Belgische Bourgondiër en gastronoom en mik naar het hogere segment. Dat werpt zijn eerste vruchten af.”

Gers gelooft in de kracht van netwerken – “dat bracht mij al veel op” – en sloot zich aan bij Netwerk Brabant, een netwerkorganisatie in de provincie Noord-Brabant. “Via dat netwerk mocht ik in Dongen een ondernemersdiner verzorgen”, vertelt hij. “Ik mik op dit moment vooral op B2B en dan nog op het hogere segment. In Nederland kom je dan terecht in een beperkt kransje van andere cateraars. Mijn collega’s aan deze kant van de grens zijn veel minder actief in Nederland, terwijl daar in mijn ogen zeker wel potentieel is.”

Antwerpen is ramp
De jonge ondernemer bakende vorig jaar een straal rond Turnhout af om te bepalen waar hij actief wou zijn. “Die loopt tot Ranst, Den Bosch en Hasselt”, vertelt hij. “Niet tot Antwerpen, want dat is logistiek een ramp. Ik ben veel sneller in Tilburg en Eindhoven.”

In augustus stond hij al eens op een lifestylebeurs in Nederland en later deze maand neemt hij deel aan een huwelijksbeurs in Eindhoven. “Dat doe ik samen met een weddingplanner, met wie ik hier ook al geregeld samenwerk. Ik ben momenteel mijn weg in Nederland nog aan het zoeken maar steek er wel heel wat energie in. Over 2 jaar zal blijken of dat heeft geloond.”