cucumber appsKledingketen e5 mode heeft een beroep gedaan op Cucumber Apps uit Geel om een mobiele applicatie te ontwikkelen die hen toelaat hun klanten snel te registreren. Sinds enkele weken draait een proefversie in de winkel bij het hoofdkantoor in Sint-Niklaas. Nadien is het de bedoeling dat de elektronische registratie word uitgerold over alle 72 Belgische winkels.

“Traditioneel vullen klanten in de kledingsector hun gegevens in op een papiertje en worden die nadien manueel ingevoerd in het klantenkaartsysteem”, vertelt Jhana Seyen van Cucumber Apps. “Dat is natuurlijk dubbel werk en het zorgt voor vertraging aan de kassa. e5 mode had al een applicatie maar die werkte niet naar behoren en nam vervolgens contact met ons op.”

Snelle en moderne manier
Cucumber Apps ontwikkelde een nieuwe versie die werd geïnstalleerd op een iPad en gekoppeld aan een kaartlezer. Klanten kunnen zich voortaan in de winkel registreren via hun elektronische ID-kaart of manueel. De gegevens worden rechtstreeks opgeslagen in de klantendatabase. “Snelheid, een moderne manier van werken en de uitbreidingsmogelijkheden naar meer talen en andere toepassingen zijn de belangrijkste troeven van de app”, aldus nog Jhana Seyen.

“Voor ons is dit een heel belangrijk project, ten eerste omdat e5 mode een grote naam is in de modewereld, maar ook omdat het mogelijkheden biedt naar andere retailers.”

Cucumber Apps is sinds begin 2016 aan een sterke opmars bezig en ontwikkelde intussen een interessante mobiele applicatie voor enkele grote klanten.