Unizo Provincie Antwerpen heeft vanmiddag de Jobstudent van het Jaar in de provincie Antwerpen in de bloempjes gezet. Die heet Lien Meeuwssen, is 17 jaar, woont in Herenthout en werkt bij CT Paramedics in Grobbendonk. Tijdens het schooljaar is ze studente/judoka aan de Topsportschool in Antwerpen. Van de vakantie maakte ze gebruik om haar eerste bedrijfservaring op te doen.

Samen met partner ADMB organiseert Unizo de jaarlijkse wedstrijd Jobstudent van het Jaar om het belang van de jobstudent voor werkgevers te benadrukken. “Bij de start van het nieuwe schooljaar wensen we iedere leerling veel succes en een jaar waarin ze ook binnen hun leeromgeving voldoende kansen krijgen om hun ondernemingszin verder te ontwikkelen”, zegt provinciaal Unizo-directeur Sofi Van Ussel.

Lien Meeuwssen werkte tijdens de zomermaanden bij CT Paramedics, waar ze voorschriften digitaliseerde en het onthaal en de receptie voor haar rekening nam.

Doorzetter
CEO Elly T’Seyen van CT Paramedics, dat diensten levert aan verpleeg- en zorgkundigen. “Lien behaalde op de Topsportschool mooie resultaten en werd dit jaar nogmaals Belgisch kampioene. Op Europees vlak heeft ze echter enkele tegenslagen gehad met blessures, operaties en revalidatie tot gevolg. Maar het is een doorzetter, ze ziet alles positief en gaat met een bepaalde flair door het leven. Door de intensieve trainingen doorheen het academiejaar komt ze er niet toe om een studentenjob te doen. Deze zomer ging ze wel op zoek naar een job, die ze combineert met haar huidige revalidatie na een knieblessure. Ze kijkt uit naar haar eerste loon dat ze zal verdienen en ik ben er zeker van dat ze er leuke dingen mee zal doen of het goed besteedt. Maar vooral, ze geniet van haar job en vindt het supertof om bij CT Paramedics dit te mogen ervaren.”