De pop-up winkel- en atelierplek Station M. in Mol start een crowdfunding voor de financiering van de verdere afwerking. In het centrum van de gemeente wordt momenteel een leegstaand winkelpand omgebouwd tot ruimtes waar jonge ondernemers en kunstenaars aan voordelige prijzen hun zaak kunnen starten of kunst creëren. Initiatiefnemer jeugdhuis Tydeeh hoopt tegen eind deze maand minstens 1.000 euro bijeen te brengen voor de volledige afwerking.

“De afgelopen maanden werkten we heel hard om de centrale workspace te voorzien van bureaus, stoelen en wifi. Ook de ateliers op de eerste verdieping zijn klaar,” vertelt Jan Kestens van M.ond, de ondernemerswerking binnen Tydeeh. “We kregen al veel steun van Molse organisaties zoals het St.-Lutgardisinstituut dat mee kwam schilderen. Maar Station M. is nog niet af. We moeten de winkelruimtes nog verder afwerken, maar dat kost geld. Daarom startten we vorige week een crowdfundingactie waarmee we tegen eind juli 1.000 euro bij elkaar hopen te krijgen. Op een paar dagen tijd verzamelden we al de helft van het bedrag. Met meer dan 1.000 euro zijn we uiteraard ook zeer blij.”

In ruil voor een financiële bijdrage ontvang je afhankelijk van het bedrag een gepersonaliseerde button, mag je gebruik maken van de vergaderfaciliteiten, ben je welkom op een workshop, enz.

Uniek concept
De initiatiefnemers noemen Station M. een uniek concept. “We brengen heel wat jong Kempens talent onder 1 dak wat ongetwijfeld tot kruisbestuivingen zal leiden. We gaan deze jongeren ook coachen met de expertise van Unizo. Er is hier  zoveel talent aanwezig in de omgeving van Mol. Voor de jongeren is Station M. een kans, maar ook voor Mol-Centrum is het een meerwaarde. We vullen een leegstaand winkelpand met jonge, zotte, eigenzinnige projecten en winkels. Door Station M. te steunen, steun je een hele groep artistieke en ondernemende jongeren die echt zitten te wachten om te tonen wat ze kunnen en ongetwijfeld Mol-Centrum gaan doen bruisen”aldus nog Jan Kestens.