Crowdfundactie voor gestolen bollen kaas

meirhoeveBuurderij De Roma in Antwerpen is een crowdfundactie gestart voor de Meirhoeve in Meer. Daar werden vorig weekend bollen kaas ter waarde van zo’n 10.000 euro gestolen. Een zware klap voor het ondernemerskoppel Sander Koolen en Ruth Aernouts.

In de nacht van 31 oktober op 1 november braken onbekenden binnen in de Meirhoeve. Ze namen 120 bollen kaas mee, elk van meer dan 10 kilo. Amper een jaar geleden was het koppel begonnen met de productie van kaas als antwoord op de lage melkprijs.

Lokale producten
Eén van de klanten van het bedrijf is buurderij De Roma. Zo’n buurderij brengt lokale producenten in contact met mensen die kiezen voor lokale producten. “Ons initiatief steunt op verbondenheid en dus leek een crowdfundactie een goed idee”, zegt Caroline Gielens van buurderij De Roma.

Met de actie hopen ze op een maand tijd 5.000 euro in te zamelen. Wie doneert, krijgt later een hoeveelheid kaas. De actie wordt ook gecommuniceerd naar andere buurderijen die deel uitmaken van het overkoepelende platform Boeren & Buren.