Crius Technology heeft dodentocht app ontwikkeld

Jurgen WillemsGrafisch dienstenleverancier Crius Group uit Hulshout heeft een applicatie ontwikkeld om wandelaars van de dodentocht in Bornem op de voet te volgen. “Er werd Crius Technology, onderdeel van de Crius Group, gevraagd om een real-time location tracking app (iOS only) te bouwen voor de dodentocht, die doorgaat op 9 en 10 augustus”, vertelt Managing Director Jurgen Willems. “Via de app krijgen supporters informatie over waar hun vriend of familielid zich bevindt en hoeveel kilometer hij of zij nog moet afleggen.”

dodentochtDe applicatie is bedoeld als een handig hulpmiddel en om een bron van informatie te zijn voor zowel deelnemers als supporters tijdens de dagen van het evenement. Wie de app installeert, krijgt een kaart van het parcours en informatie over alle controleposten. “Je kan maximaal vijf wandelaars volgen”, zegt Gerd Van Zegbroeck, Managing Partner van Crius Technology. “Die moeten dan wel een iPhone hebben en vrijdag hun app activeren voor ze vertrekken. Wij nemen om de vijf minuten de plaats op van alle wandelaars die de app geactiveerd hebben via het real-time tracking systeem en niet enkel tijdens het scannen aan de controlepost. Wie de wandelaars volgt, ziet hen op de kaart van het parcours vorderen en krijgt automatisch berichten wanneer een wandelaar een controlepost bereikt heeft.”

De organisatie van de 100km dodentocht heeft, met de invoering van de app, beslist om de ondersteuning voor sms-berichten af te voeren. De editie 2013 is een overgangsjaar. “De app is enkel beschikbaar voor iPhone, iPod en iPad.  Bij volgende edities zal deze app, indien succesvol, ook voor andere types toestellen (Android en Windows Phone) worden ontwikkeld en zullen de mogelijkheden verder uitgebouwd worden.”

Crius Group heeft zich als onderneming gespecialiseerd in de digitalisering van content. Gegroeid uit een prepress-bedrijf, dat werd opgericht in 1989, heeft de onderneming een snelle expansie doorgemaakt. Tot de klanten van de groep behoren hoofdzakelijk grote en middelgrote uitgeverijen in België en Nederland. Met een omzet van 2,35 miljoen euro stelt de groep vandaag 55 mensen tewerk en is ze op zoek naar mensen om het team te versterken.