Crius Group past arbeidsorganisatie aan

Crius_Group_Logo_def_-_VertHet is een onvermijdelijk gevolg van snelle groei:  ondernemingen die groter worden stoten op de problematiek van de personeelsbezetting. Hoe ga je daar mee om? Voelen vrouwen of mannen met kinderen zich bv. nog goed in het systeem? Wat met de doorstroming van interne informatie?

Crius Group uit Hulshout heeft die problemen laten analyseren en gezocht naar oplossingen die flexibiliteit in het systeem konden inbrengen. Waarbij het er toch ook om ging het team- en groepsgevoel te laten versterken. Samen met het adviesbureau Genium is in dit opzicht een dossier opgemaakt dat de pijnpunten bloot legt en tevens voor oplossingen zorgt.

“We hebben onze analyse voorgelegd aan het Europees Sociaal Fonds (ESF) en er tot onze grote tevredenheid ook subsidiesteun voor gekregen”, zegt Jurgen Willems, de gedelegeerd  bestuurder van Crius Group. Het ESF is een Europese organisatie die ondernemingen uitdaagt om acties op te zetten die het functioneren van de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Het ESF keert daartoe zowel Europese als Vlaamse subsidies uit.

“We gaan de toegekende middelen in de komende twee jaar dan ook gebruiken om ons personeelsbeleid aan te passen aan de veranderende arbeidsmarkt”, zegt Jurgen Willems. “Waarbij we verscheidene teambuildingsactiviteiten gaan organiseren.”

Crius Group heeft zich als onderneming gespecialiseerd in de digitalisering van content. Gegroeid uit een prepress-bedrijf heeft de onderneming een snelle expansie doorgemaakt. Tot de klanten van de groep behoren hoofdzakelijk grote en middelgrote uitgeverijen in België en Nederland.

Met een omzet van 2,35 miljoen euro stelt de groep vandaag 55 mensen tewerk.