Crius Group kijkt naar Nederland

De Crius Group heeft zich gespecialiseerd in de digitalisering van content. Gegroeid uit een prepress-bedrijf heeft het bedrijf uit Hulshout een heel snelle expansie doorgemaakt. “We voelen effectief de crisis”, zegt gedelegeerd bestuurder Jürgen Willems “maar we groeien ook dit jaar verder door.”

Tot de klanten van de Crius Group behoren vooral uitgeverijen, universiteiten, overheidsbedrijven en distributiebedrijven. “We zijn er bv. fier op dat wij samen met de uitgeverij Ambo/Anthos de eerste roman op i-Pad hebben gezet. “Gelukkig zijn wij machteloos” van Ivo Victoria. Die editie is gekoppeld aan een luisterboek, een videodagboek en soundtapes. Daar zijn wij heel trots op.”

Precies om te anticiperen op de crisis in de sector heeft de Crius Grouo al enkele tijd geleden een eigen dochteronderneming opgezet in India. Daar wordt veel van het aangeboden werk uitgevoerd. In Hulshout wordt de kwaliteit opgevolgd.

Met een omzet van 2,2 miljoen euro stelt de groep vandaag 55 mensen te werk. Daarvan 30 in Hulshout. In die snel evoluerende markt kijk de Crius Group ondertussen naar expansiemogelijkheden. Dat kan door een overname of in een fusie. “Wij kijken in dit opzicht vooral naar Nederland. Daar is de shake-out volop bezig. Wij geloven sterk in ons groeiverhaal. Financieel hebben we het vandaag allicht niet makkelijk maar de turn-around komt eraan.”