Crius Group en B1 Detachering bundelen krachten in B1 Belgium

b1detachering_cmykHet verhaal van de Crius Group uit Hulshout is er één van vele successen. De voorbije jaren lanceerden ze telkens enkele succesvolle innovaties in de digitale wereld. Sinds begin september heeft het Kempense bedrijf de krachten gebundeld met B1 Detachering uit Nederland. Het resultaat is B1 Belgium, een nieuw Belgisch bedrijf, dat verder blijft inzetten op innovatie.

Het nieuwe Belgische bedrijf B1 Belgium komt er na de krachtenbundeling van de Kempense Crius Group en het Nederlandse B1 Detachering. “Crius was reeds lange tijd op zoek naar mogelijkheden om haar positie verder te versterken”, vertelt Managing Director Jurgen Willems. “Beide bedrijven blijven hun activiteiten uitvoeren. Het zijn vooral de redactionele werkzaamheden die Crius Group nog niet in zijn dienstenportfolio had zitten. Met de kennis van B1 Detachering en het netwerk van Crius Group kan B1 Belgium deze dienst in een snel tempo op de Belgische uitgeefmarkt introduceren.” Beide bedrijven zullen complementair met elkaar samenwerken. “Crius richt zich op de daadwerkelijke realisatie van eindproducten als boeken, tijdschriften en digitale varianten. Kortom, het beste van 2 werelden resulteert in synergie en een full service bureau voor elke uitgeverij.” Ze zijn nog op zoek naar nieuwe medewerkers.

De Crius Group uit het Kempense Hulshout heeft al een lange innovatieweg afgelegd sinds het in 1989 werd opgericht als prepressbedrijf. “We hebben ons als onderneming gespecialiseerd in de digitalisering van content”, zegt Jurgen Willems. Crius richt zich als grafisch bedrijf puur en alleen op de uitgeefsector. “Het dienstenaanbod varieert van pre press tot digitale oplossingen als ebooks en mobiele applicaties (apps). Ook wanneer het gaat om crossmediaal uitgeven.” Tot de klanten van de groep behoren hoofdzakelijk grote en middelgrote uitgeverijen in België en Nederland. Met een omzet van 2,35 miljoen euro stelt de groep vandaag 55 mensen tewerk. B1 Belgium kan al putten uit een groot netwerk aan contentspecialisten, maar ze kunnen er nog meer gebruiken om hun team uit te breiden.

In Gazet van Antwerpen – editie Kempen gaat Jurgen Willems van Crius Group meer over de innovatie projecten.