Crisis was voor Ardissandro in 2009 veel harder

vliegen“Deze crisis is bijlange niet zo erg als in 2009”, zegt Peter Ardies van het koerierbedrijf Ardissandro uit Geel. Ardissandro is in en om Geel een bekende naam. Het internationaal bedrijfsleven maakt graag gebruik van de firma voor het vervoer van zakenmensen en de bestelling van colli’s en pakjes.

Peter Ardies merkte 20 jaar geleden de snelle internationalisering van de regio aan. Verscheidene multinationale bedrijven vestigden zich in en om de Kempen. Het ontbrak evenwel duidelijk aan een regionaal netwerk voor lokaal vervoer. “We sprongen daarom met Ardissandro in het gat. We hebben ons sindsdien goed kunnen handhaven. Ondanks de intocht van nog verscheidene andere grote en kleine concurrenten.”

Ardissandro rijdt nu met een sneldienst voor bedrijven als Johnson Controls, Estée Lauder, Henkel e.a. “We zijn permanent op de baan met zes wagens. Ook onze vervoerdienst tussen de Kempen en Zaventem is heel populair.”

Toch is het crisis. Dat zullen ze ook bij Ardissandro geweten hebben. “Het gaat allemaal iets minder makkelijk, dat is juist. Maar toch is het echt nog niet zo dramatisch als in 2009. Toen zagen wij ons omzetcijfer met liefst 25% dalen.”

Ardissandro tekende verleden jaar voor een omzet van 500.000 euro.