Cradle to Cradle Certified label voor Ecover professional gamma

image003-4De ontwikkelaar ecologische reinigingsmiddelen, ECOVER uit Malle heeft bij de herlancering van het Ecover Professional gamma met drie nieuwe producten, nieuwe en verbeterde formules en een fris, nieuw design meteen een kwaliteitslabel in de wacht gesleept. Het gaat om het ‘Cradle to Cradle CertifiedCM‘ keurmerk. “Dit is ontzettend belangrijk, want een primeur in de wereld van de professionele schoonmaak. We tillen met dit gamma maatschappelijk verantwoord ondernemen in de professionele schoonmaaksector naar een hoger niveau. Het resultaat is een compleet gamma krachtige schoonmaakmiddelen die veilig zijn voor mens en planeet. Met dit gamma zijn we helemaal klaar voor de toekomst”, zegt Johan Tops, International B2B Manager van ECOVER.

Cradle to Cradle® is een kwaliteitsmodel dat producten beoordeelt op basis van hun voordelige bijdrage aan mens en milieu. Het keurmerk wordt enkel toegekend aan producten die veilig worden geacht voor zowel de gezondheid van mens en milieu, ontworpen zijn voor toekomstige gebruikscycli en gecreëerd zijn in duurzame productieprocessen. Voor de verpakking van het ECOVER Professional gamma kreeg het Kempense bedrijf goud. ECOVER is het eerste merk van schoonmaakproducten dat 100% gebruik maakt van plantastic (100% hernieuwbaar, herbruikbaar en recycleerbaar, vervaardigd op basis van suikerriet. Een reeks van 6 ECOVER Professional producten mogen dan weer het Cradle to Cradle Certifiedcm Silver keurmerk dragen voor de kwaliteit van het product zelf.

Het in 1979 in België opgerichte ECOVER werd heel snel een groot succes. De producten vonden hun weg naar natuurvoedingswinkels en supermarkten in heel Europa. In 2013, heeft het bedrijf 35 verschillende producten, die wereldwijd worden verkocht in 40 landen.