Een week geleden lanceerde Geuens Entertainment uit Retie het nieuwe online platform Ikzoekeencoverband.be. Zo’n 100 bands hebben zich al aangemeld om er een plaats op te krijgen. “Het idee hiervoor haalde ik in Australië, waar een gelijkaardig initiatief bestaat”, zegt zaakvoerder Bert Geuens.

Geuens Entertainment organiseert events, boekt artiesten, verzorgt catering, enz. “Ik kreeg meer en meer vragen van bands om hun manager te worden”, vertelt Bert Geuens. “Zo is het idee gekomen om hiervoor een online platform te maken. Nu met een voorlopige website maar we werken aan een professionele.”

Het online boekingskantoor geeft de bands gratis een platform en rekent een commissie van 10% per boeking. Daarnaast is er een betalende versie en dan wordt de band extra gepromoot.

Betaalbare acts
“Aan de andere kant stel ik vast dat veel cafés, kermissen, privé- en bedrijfsfeesten op zoek gaan naar artiesten maar vaak de weg niet vinden”, gaat de zaakvoerder verder. “Bekende bands of artiesten zijn vaak te duur en daarom zoeken ze betaalbare acts. Hierop willen wij ons richten.”

De reacties op de lancering van Ikzoekeencoverband.be laten niet op zich wachten. “We krijgen aanvragen van bands over heel Vlaanderen, zelfs van daarbuiten. Een Spaanse artiest die in Gent verblijft, heeft ook al contact opgenomen.”

Geuens Entertainment kan voor het nieuwe initiatief een beroep doen op Romain Schoonis van Play Productions uit Meerhout. Deze laatste wil het wat rustiger aan doen, maar stelt zijn meer dan 30 jaar ervaring in de muziekbusiness ter beschikking.