Corsendonk Hotels neemt de draad weer op. In het verlengde weekend van 15 augustus organiseren ze opnieuw de Corsendonkse Kaasfeesten, een succesvol evenement op de Priorij van Corsendonk dat bij zijn laatste editie in 1999 bijna 15.000 bezoekers lokte. Brouwerij Corsendonk stelt er 4 nieuwe bieren voor.

In de jaren ’90 vonden al 8 edities plaats van de Kaasfeesten. Waarom die stopten? “We vreesden voor slecht weer”, zegt Dominique Nédée, gedelegeerd bestuurder van Corsendonk Hotels waartoe Priorij Corsendonk behoort. “8 jaar hadden we geluk met het weer en vreesden dat het niet kon blijven duren. Tegelijk woog de organisatie zwaar.”

Met dochter An-Sofie Nédée aan het hoofd komt er alsnog een 9de uitgave. Aan de formule verandert weinig. “Met je toegangsticket mag je onbeperkt kazen proeven”, vertelt ze. “De nadruk ligt op Belgische kazen, met een breed gamma aan harde en zachte kazen. Daarnaast is er allerlei animatie en kan je de priorij bezoeken, op eigen houtje, met een gids of met acteurs.”

Nieuwe bieren
Brouwerij Corsendonk, een aparte onderneming van de familie Keersmaekers, schenkt zijn volledige gamma bieren. Daaronder 4 nieuwe: Dubbel Dark, Trippel Gold, Kriek Belgique en Grand Hops. “We hebben bijzondere herinneringen aan de Priorij van Corsendonk”, zegt Jef Keersmaekers. “35 jaar geleden stelden we er onze eerste Corsendonk-bieren voor.”

De Kaasfeesten vinden plaats van zaterdag 12 tot en met dinsdag 15 augustus.