Corsendonk Support creëert nieuw teambuildingconcept

corsendonk supportCorsendonk Support uit Oud-Turnhout heeft een nieuw teambuildingconcept ontwikkeld dat zich ontplooit op het domein van de Priorij van Corsendonk. Deelnemers moeten in verschillende kamers opdrachten uitvoeren waarbij samenwerking centraal staat.

Een van die ruimtes is De Schatkamer. In groepjes van maximum tien personen neemt Broeder Ambrosius je er mee naartoe. In de donkere ruimte geurt het naar wierook en zijn als beveiliging lasers geïnstalleerd. Die moet je omzeilen om tot bij de schat te komen, die bestaat uit een groot aantal gouden voorwerpen. Het team dat het meeste goud kan buitmaken, is de winnaar. Naast De Schatkamer zijn er ook nog de Galgentoren en De Barak, een ruimte waarin je wordt opgesloten en waar je enkel weer buiten geraakt na het vinden van de code.

Lange ontwikkeltijd
“Ongeveer elke twee jaar werken we een nieuw concept uit”, zegt zaakvoerder Mark Van Bergen. “Zoiets ontwikkelen neemt toch wel wat tijd in beslag.” Corsendonk Support heeft de Priorij Corsendonk als thuisbasis maar organiseert teambuildingactiviteiten en incentives op locatie over heel het land. Op jaarbasis zijn er dat een 300-tal, waarvan 90% voor bedrijven en de overige 10% voor scholen en vriendengroepen.

Het bedrijf is de vaste partner van Bobbenjaanland voor teambuildingactiviteiten in het pretpark. Tegen volgend jaar wordt gewerkt aan een nieuw concept dat aansluit bij de nieuwe attractie The Forbidden Caves. Corsendonk Support heeft drie mensen in dienst, doet een beroep op een 12-tal vaste medewerkers en kan putten uit een groep van een 50-tal losse medewerkers voor de begeleiding van activiteiten.