Hotelgroep Corsendonk Hotels & Clubs uit Turnhout heeft camping Baalse Hei, ook in Turnhout, overgenomen. Voormalig eigenaar en gedelegeerd bestuurder Kris Quaghebeur is niet langer actief in het bedrijf, de 4 medewerkers zijn mee overgenomen. “De Baalse Hei is prachtig gelegen in het Turnhouts Vennengebied en vormt voor ons een mooie aanvulling”, zegt An-Sofie Nédée van Corsendonk.

Quaghebeur runde 28 jaar de Baalse Hei. Tegelijk is hij al ruim 20 jaar voorzitter van de vzw Kempen Campings. Nu komt zijn levenswerk in nieuwe handen.

“De camping ligt midden in de regio waar wij actief zijn”, aldus An-Sofie Nédée. De hotelgroep baat nu al in de streek Priorij Corsendonk (Oud-Turnhout), Viane (Turnhout) en De Linde (Retie) uit. Begin volgende maand komt daar nog Hooge Heyde in Lichtaart bij, het vroegere De Residentie.

Al camping in Spa
“Een jaar geleden namen we in Spa al een camping over, namelijk camping Spa D’Or”, gaat An-Sofie Nédée verder, dochter van gedelegeerd bestuurder Dominique Nédée. “Daar hebben we afgelopen jaar een eerste seizoen achter de rug en dat is zeer goed meegevallen.”

Voor de Baalse Hei volgt later een investerings- en renovatieprogramma maar voorlopig loopt de exploitatie gewoon verder. Wel komt er spoedig de nieuwe website Corsendonk Campings met een apart reserveringssyteem voor de 2 campings. “Concrete plannen om nog meer campings over te nemen, zijn er voorlopig niet. Met de campings erbij kunnen we mensen het complete gamma aanbieden: van een verblijf op een camping tot en met een 4-sterrenhotel wanneer we later op Turnova in Turnhout ook nog een hotel openen.” Nog op de planning staat een hotel in Merksplas-Kolonie.

Nieuw hotel
Het eerste weekend van maart heropent Corsendonk het vroegere hotel De Residentie in Lichtaart onder de naam Hooge Heyde. Daar werden in een eerste fase 21 kamers gerenoveerd, zo ook de receptie, ontbijtruimte, lounge en bar. “Op termijn komen er 35 kamers en renoveren we ook opnieuw de feestzaal”, besluit An-Sofie Nédée.