Corosa moet het vooral van vodden hebben

De leverancier van hygiënemateriaal uit Zandhoven, Corosa heeft een contract binnengehaald bij de NMBS. Corosa gaat de spoorwegmaatschappij toiletpapier en serviettes leveren. Corosa moet het evenwel vooral van vodden hebben.
“Wij zijn effectief een groothandel in hygiënemateriaal maar we hebben ook een eigen productie”, zegt Peggy Lenaerts . “Wij versnijden geregeld partijen non-woven doeken op maat voor onze klanten. Zo hygiênemateriaal voor babies bv.”

Het contract met de MNBS is uiteraard een opsteker. “Wij leveren om de week bepaalde hoeveelheden papier en serviettes op vastgelegde leverpunten van de spoorwegmaatschappij. Het gaat om een vervolgcontract dat we graag meenemen.”
Corosa is al die jaren evenwel vooral gegroeid als leverancier van industriële vodden. “Wij kopen bepaalde hoeveelheden versneden oude kleren op die verwerkt zijn tot vodden en leveren die aan grote ondernemingen. Daar worden ze verbruikt in de machinekamers voor reinigingsopdrachten. Wij verloren de laatste jaren weliswaar grote klanten als Opel en Crown Cork maar we zijn ook een grote leverancier aan scheepvaartbedrijven in de haven van Antwerpen.”

Het bedrijf van Hans Roelants stelt vijf personeelsleden tewerk.