Corbiecafés zetten schouders onder mars tegen geweld

corbiestraatDe horeca-uitbaters van de Corbiestraat zetten mee hun schouders onder een mars tegen zinloos geweld die zaterdag 12 november door de centrumstraten van Mol trekt. Aanleiding is de moord van afgelopen weekend in café L’Estrade, waarbij een 28-jarige man uit Neerpelt het leven liet. De kroegbazen organiseren de mars samen met de jonge Jelle Bouwens (DJ Jelle B).

Door de tragische feiten stond de Corbiestraat eens te meer in een slecht daglicht, maar toch klopt die perceptie niet, aldus de initiatiefnemers. “Voor de meeste Mollenaars en mensen uit de ruime omgeving is de Corbiestraat een plek waar ze hun eerste lief of hun latere echtgenoot of echtgenote ontmoeten, waar ze met kameraden of vriendinnen onvergetelijke tijden beleven, waar ze heerlijk op restaurant gaan, een eerste pintje drinken, nieuwe muziekstijlen ontdekken, zalige zomeravonden op een terrasje spenderen”, zeggen ze.

Oproep
De mars op zaterdagavond 12 november vormt een eerbetoon aan en een herdenking van het slachtoffer, maar vooral ook een oproep om zinloos geweld te stoppen. De initiatiefnemers roepen iedereen op – jongeren, cafébazen, politie en gemeentebestuur – om samen te werken aan een mooie toekomst voor de Corbiestraat waar iedereen zich kan uitleven zonder angst en met respect en verdraagzaamheid voor elkaar.

De mars start om 19.30 uur in de Corbiestraat en trekt door het centrum. Na afloop nemen enkele cafébazen en mensen uit de vrienden- of familiekring van het slachtoffer het woord. Als afsluiter draaien dj’s van de Corbiestraat in open lucht passende nummers. Alle deelnemers worden opgeroepen om een witte zakdoek rond hun arm te knopen als symbool van verzet tegen geweld.