Het nieuwe Corbie Hotel aan de Ring in Lommel opent op zaterdag 25 november. De Molse familie Koch baat al hotels uit in Mol, Geel en Lommel-centrum en investeert 7 miljoen euro in een 4de hotel. Hiermee richten ze zich hoofdzakelijk op een zakelijk cliënteel.

De werkzaamheden gingen in oktober vorig jaar van start. “We hadden aanvankelijk gepland om in september te kunnen openen, maar het heeft iets langer geduurd”, vertelt manager Jan Baptist Koch. “Niettemin zijn de werkzaamheden voorspoedig verlopen.”

Bij de opening telt het hotel 27 kamers, verspreid over 3 verdiepingen. Tegen februari 2018 zal het volledig klaar zijn en dan zijn er 47 kamers, waarvan 20 gemeubelde appartementen voor een langere verhuur.

Corbie Hotel Lommel Ring beschikt over een eigen ondergrondse parking en draagt 3 sterren. “Omdat we geen 24/24-receptie hebben, zijn het er geen 4. Voor het overige beantwoorden we aan het comfort van een 4-sterrenhotel”, aldus Jan Baptist Koch.

Klanten doorsturen
De eigenaars hebben nu al een hotel met 33 kamers in het centrum van Lommel. “Tijdens de week is dat zo goed als altijd volgeboekt”, zegt Koch. “We moesten geregeld vaste klanten doorsturen. Dan zijn we de rekening beginnen maken en beslisten we om een tweede hotel te bouwen. Lommel groeit op economisch vlak en heeft veel potentieel. Wij geloven in Lommel.”

Ter gelegenheid van de eerste nacht op zaterdag 25 november wordt samengewerkt met reisorganisatie Happy Weekends uit Retie. Geïnteresseerden kunnen dan het nieuwe hotel aan een gunsttarief uittesten.